Annons
Nyheter

Bildextra: Livet en fest i Tranemo

Bollrace, rockabilly och armbrytning. Tranemoborna kunde testa på det mesta i gårdagens solsken.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010

Parkudden, som knappt blivit utnyttjad på 20 år, myllrade plötsligt av prickiga kjolar, hårband, öronclips, tatueringar och rutiga skjortor.

50-talstemat på folkparksfestivalen Bebopalula lockade både de äldre – som gick runt och fick nostalgikickar av de blommiga gardiner som såldes, 50-talsmusiken, eller fotoutställningen av det gamla Tranemo – och de yngre som nog önskade att de kunde ha fått växa upp under 50- och 60-talet. För arrangören Torbjörn Georgsson var Parkudden det naturliga valet av festivalplats.

Annons

– Folkparken är fantastisk! Man märker att folk vill komma hit och området ger en festivalkänsla.

Redan mitt på dagen var Parkudden fylld av människor som kunde spela melodikryss till gamla klassiker, titta på välpolerade veteranbilar, få en tatuering och shoppa 50-talsprylar. Eller bara njuta av god mat och uppfriskande dryck i solskenet.

Samtidigt var det trångt på Storgatan. Tranemo marknad lockade folket ur stugorna med leksaker, ballonger, sockervadd och godisremmar.

Och ett bollrace.

Lions släppte ut 1000 färgglada träbollar i olika omgångar, och en lycklig vinnare fick ett presentkort på resor, värt 15 000 kronor. Överskottet på 25 000 kronor skänktes till katastrofhjälp i Pakistan.

På Gula fabriken var det också drag. Där höll i går öppet hus för att visa invånarna lokalerna och försöka få fler att utnyttja möjligheterna i den gamla snickerifabriken. Dagen avslutades med armbrytning på Gula fabriken, där barn, kvinnor och män fick mäta sina krafter under ledning av armbrytaren Robert Martinsson.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons