Annons
Nyheter

Arbetsprojekt upphör

Projektet Byggstenen som hjälper personer ut i arbetslivet behövs inte längre.
Nyheter • Publicerad 1 december 2008

Tranemo.

Det bedömer samordningsförbundet som nu satsar på annat.

Annons

Byggstenen i Tranemo försvinner 2010 så som planen ser ut nu.

– Behovet har varit ganska litet, det har inte kommit så många dit och sökt hjälp, säger Soraya Nahari, verkställande tjänsteman på samordningsförbundet för Tranemo och Ulricehamn.

På Byggstenen kan man bland annat arbetsräna i second hand-butikien, få grön rehab i trädgård och utredas för att se vad man kan behöva för att få ett arbete.

Praktik

Istället tror man att de flesta har bättre nytta av den arbetslivsinriktade verksamheten i Ulricehamn, där man fokuserar mer på praktik och att man kommer ut på riktiga arbetsplatser.

– Vi har bedömt att de som behöver hjälp är närmre arbetsmarknaden och vad de behöver är praktik och arbetsträning på företag, säger Nahari.

Kan ändras

Samtidigt poängterar hon att om läget ändras fram till 2010 och det ser ut som om Byggstenen trots allt behövs, så lägger man om budgeten. 1,6 miljoner får verksamheten under 2009, sedan gäller 0 kronor i budgeten som den ser ut nu.

– Det beror på hur det ser ut då, vi får se över verksamheten om den kanske ska anpassas till målgruppen bättre, säger Nahari.

Lollo Alling
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons