Annons
Nyheter

17-åring slagen på sin egen fest

Den 17-årige killen ville spela gitarr på sin egen fest – då blev han misshandlad av en objuden gäst.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008

Nu har en 18-årig kille åtalats för misshandeln. Samtidigt åtalas offrets pappa för att ha gett en kompis till den utpekade gärningsmannen en örfil.

Det var på en trädgårdsfest på en ort i Kind förra sommaren som dramat tog sin början.

Annons

Den 17-årige pojken hade bjudit in ett 50-tal personer till festen och satt och spelade gitarr, när en objuden gäst plötsligt knackade honom på axeln. Den objudne bad honom att sätta på stereon istället men när värden ville fortsätta spela blev det bråk och 17-åringen fick ta emot en skur av knytnävsslag i ansiktet.

Därefter sprang ett gäng ungdomar från festen, däribland den utpekade 18-åringen.

När pojkens far fick höra vad som hänt gav han sig ut på jakt efter 18-åringen och hittade en stund senare gänget i samhället. När han frågade var 18-åringen var, svarade en av dennes kompisar något i stil med:

– Om jag visste det skulle jag inte tala om det för dig!

Då ilsknade pappan till ännu mer och gav 18-åringens kompis en örfil.

18-åringen nekar till brott och hävdar att han möjligen kan ha slagit till värden en gång i rent självförsvar, för att hjälpa en kompis som hamnat i bråk. Pappan till 17-åringen har erkänt misshandel och menar att det skedde i hastigt mod.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons