Annons
Nyheter

Snabbflytt dras tillbaka

De sex anställda på socialförvaltningen fick uppfattningen att de skulle flyttas till Parkgården.
Men inga politiska beslut har ännu tagits. Och i en förhandling med facket har nu frågetecken rätats ut.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2008

Det är trångbott i kommunhuset. Speciellt nu när de nya anställda i marknads- och utvecklingsenheten har anställts. Redan tidigare har kommunen beslutat att utnyttja kontorslokaler även i Parkgården. Och idéer har bollats om vilka personalgrupper, som kan flytta dit.

De fyra omsorgsutredarna, en anhörigvårdare och en sjuksköterska är en sådan grupp. Idag har de sina arbetsrum i korridoren rakt fram på första plan i kommunhuset. De anställda i den här gruppen blev inte delaktiga i diskussionerna och informerades inte om en eventuell omflyttning. Men de hörde att det talades om det. Det fick facket – SKTF – att reagera.

Annons

I veckan har en förhandling hållits med arbetsgivaren om brott mot MBL.

– Vi är inte alls emot att det görs något mot trångboddheten. Men vi var inte nöjda med att det gick så fort och att medarbetarna inte alls fick vara med och säga sin mening, säger Annika Hammarsten, ordförande i SKTF i Svenljunga.

Från början krävde SKTF skadestånd. Men det kravet drogs tillbaka efter förhandlingen med arbetsgivaren.

– Vi är nöjda med att det nu ska utses en arbetsgrupp. En fråga som ska tas upp på ett möte med arbetsgivaren och de fackliga parterna, säger Annika Hammarsten.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons