Annons
Nyheter
Den kände västsvenske artist som köpte narkotika på en mc-klubb i våras har dömts till skyddstillsyn.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2008
Den kände västsvenske artisten vid rättegången i Borås tingsrätt.
Den kände västsvenske artisten vid rättegången i Borås tingsrätt.Foto: Anders Robertsson BT ARkiv

48-åringen som sålde narkotikan döms till åtta månaders fängelse.

Narkotikabrott kräver normalt fängelsestraff men vid särskilda skäl kan straffet bli annorlunda. Tingsrätten anser att artisten på grund av psykiska problem och missbruk behöver behandling och övervakning.

Annons

Han är inte dömd tidigare men har erkänt missbruk. I slutet av april åkte han till mc-klubben Red Devils i Svenljunga för att köpa knark. Han känner medlemmarna i klubben sedan länge även om han själv inte är medlem.

Efter att ha köpt 16 gram amfetamin och lite cannabis lämnade han klubben. Kort därefter gjorde polisen ett tillslag mot hans bil och fann narkotikan.

Först ville artisten inte avslöja säljaren, men vid rättegången pekade han ut en 48-åring med ledande position inom Red Devils.

Vid en polisrazzia på mc-klubben hittades narkotika, vapen, ammunition och 60 liter hembränd sprit. Den nu dömde 48-åringen förnekar kännedom om detta. Han säger sig aldrig ha sålt narkotika.

Polisen fann cannabis, hembränd sprit, vapen och ammunition i 48-åringens rum i klubblokalen, på andra platser på fastigheten och i en lägenhet i Svenljunga. En del av detta anser tingsrätten kan kopplas till 48-åringen, men vissa delar av åtalet ogillades.

48-åringen dömdes till åtta månaders fängelse för grovt vapenbrott, vapenbrott och narkotikabrott.

2005 dömdes 48-åringen till fängelse för vapenbrott. Han har suttit häktad sedan i maj och på grund av risk för fortsatt brottslighet ska han stanna kvar i häktet tills domen träder i kraft.

Fotnot: Red Devils är officiell supporterklubb till Hells Angels.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons