Nyheter

Sexdrega får sitt bibliotek

Kultur- och fritidsnämnden har hittat en ny lämplig lokal för Sexdrega bibliotek. Nu väntar nämnden på överenskommelse med Medborgarhusets förening.
Nyheter • Publicerad 2 december 2009

I november stängde Sexdregas biblioteksfilial. Filialen fanns då i skolans matsal. Stängningen skedde på grund av att skolan behövde utnyttja lokalen själva.

Kultur- och fritidsnämnden tyckte då att det var bättre att stänga tillfälligt medan en ny lämplig lokal utreddes. Nu har nämnden hittat en lokal som kan fungera. Medborgarhuset förlorade en stadig hyresgäst i höstas då fritidsgården lade ner. Föreningen har tidigare meddelat kommunen att förlusten av hyresgästen kommer att göra det ekonomiskt svårt att driva Medborgarhuset.

– Det här skulle vara ett sätt att lösa två problem på en gång, säger Owe Lundin (fp) ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.