Annons
Nyheter

Regionpolitiker visade intresse för ambulansen på landsbygden

Ambulansen på landsbygden är en viktig valfråga för centerns regionpolitiker. Vid ett besök i Svenljunga fick de veta mer om verkligheten.
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Crister Persson (C), kommunalråd i Tranemo, flankerad av sina partikamrater från regionen Ann-Christine Simonsson, Cecilia Andersson och Thomas Mellqvist.
Crister Persson (C), kommunalråd i Tranemo, flankerad av sina partikamrater från regionen Ann-Christine Simonsson, Cecilia Andersson och Thomas Mellqvist.Foto: Marie Haglund

Ambulansen i Svenljunga rycker ut just som regionpolitikerna Ann-Christine Simonsson, Cecilia Andersson och Thomas Mellqvist anländer.

– Vi har en bil här hela dygnet men det räcker egentligen inte för alla larm som kommer i området, säger Hans Sjöqvist, ambulanssjuksköterska.

Annons

Fyra dagar varannan vecka finns en ambulans i Tranemo. Kommunalrådet Crister Persson påpekar hur viktigt det är att den får vara kvar.

– Vi är en kommun på ytterkanten och utan egen ambulans blir väntetiderna långa, säger han.

En ambulansutredning pågår och Ann-Christine Simonsson menar att det är viktigt att komma ut på plats för att höra hur arbetet fungerar praktiskt.

– Vi ska se om det går att gå vidare i samarbetet med kommunen och äldreomsorgen i den här frågan, säger hon.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons