Annons
Nyheter

Nu ska världen uppmärksamma Svenljunga

Sofie Kerstell är ny mediastrateg i Svenljunga. Hennes jobb är bland annat att förmedla ut det som är bra med kommunen i en bredare mediakrets.
Nyheter • Publicerad 8 januari 2008
Sofie Kerstell.
Sofie Kerstell.Foto: BT/Arkiv

– Den lokala bevakningen av Svenljunga är bra, det man kan jobba mer på är att få medier utanför det lokala spridningsområdet att se vad som finns här, säger Sofie Kerstell.

Hennes tjänst är helt ny, därför vet hon ännu inte exakt hur hon kommer att jobba. Idéer är dock inget hon saknar.

Annons

– Det finns hur mycket som helst att göra, det är ingen tvekan om det, säger hon.

Jobba utåt

Sofie Kerstell kommer att jobba mycket utåt, men också inom den kommunala organisationen.

– Jag tror att alla avdelningar kan bli bättre på att se vad som kan vara intressant för media inom deras eget område. Jag ska kunna hjälpa dem att till exempel skriva pressmeddelanden.

Sofie Kerstell har jobbat flera år som journalist, bland annat på Borås Tidning. De senaste åren har hon varit verksamhetsledare på Växa i Svenljunga.

– Det jobb jag har nu har samma syfte som det jag hade på Växa. Det handlar om att uppmärksamma Svenljungas alla goda sidor, säger hon.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons