Annons
Nyheter

Kraftsamlardag för Kalv

– Egentligen är det väl inte en hemvändardag. Utan mer en dag för att stärka oss Kalvbor.
Nyheter • Publicerad 12 september 2010
Tage Bengtsson och en ombyggd A-ford. Två veteraner.
Tage Bengtsson och en ombyggd A-ford. Två veteraner.Foto: Magnus Josefsson
Stenkrossen lockade många besökare. I 45 år stod den i skogen innan Roland, Kent och Tommy Andersson släpade hem den.
Stenkrossen lockade många besökare. I 45 år stod den i skogen innan Roland, Kent och Tommy Andersson släpade hem den.Foto: Magnus Josefsson

Klas Göran Elwin försöker reda ut begreppen.

Fast sedan lägger Klas Göran, ordförande i byalaget, till att ”naturligtvis få det gärna bli en hemvändardag också”.

Annons

– Men ibland behöver man ha en dag då vi samlas och visar vad vi har.

Klas Göran, som kom som sommarboende till Kalv i mitten av 1970-talet, berättar om det som blivit hans plats på jorden. Och säga vad man vill om Kalv – här händer det saker. Här tas nya tag när sugar tappats.

Och gårdagen, kallad Kalv i fokus, visade verkligen vad bygden har att ge. Kalvbor – och för all del mer långväga besökare också – for runt bland alla de öppna husen.

I Kalvsjögården fanns mat och dryck, i hembygdsgården Stenstugan invigning av linbastan, på Backa loge visades Pensionat Selma upp, på skolgården var det gubbdagis med traktorer i mängd, i kyrkan var det helgmålsbön – plus möjlighet att klättra upp i kyrktornet, Wästgöta Plast öppnade sina fabriksdörrar, i församlingshemmet visades bilder och Eva Johansson och Gert-Ove Elled berättade om Kalv i ett då-nu-framtidsperspektiv?

Och så var det femkamp och boule och snudd på lokalderby mot Öxabäck. Och så kunde – förmodligen rätt utmattade – Kalvbor runda av dagen med en fest i bygdegården.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons