Annons
Nyheter

Jessica startade egen hjälporganisation

I maj startade Jessica Lind Svenljungahjälpen. Med insamling av kläder, möbler och pengar vill hon stötta människor i akut behov.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2014
Foto: Martin Högqvist

– Jag märkte att det inte fanns någon i Svenljunga som var inriktad på det här. Jag vill göra en insats för den lilla människan, säger hon.

I samma veva hade Jessica Lind med sin familj haft en tuff månad när ekonomin inte gick ihop. Samtidigt visste hon att det fanns personer som hade det betydligt värre.

Annons

Via en Facebooksida började hon sprida information för att folk skulle kunna höra av sig för att skänka och för att få hjälp. Redan samma vecka blev hon kontaktad av folk som ville ge bort barnkläder.

– Tyvärr är det så här det ser ut nuförtiden. Det är samhället som brister och många har blivit utförsäkrade. Men jag märker att fler och fler börjar titta utanför sin egen sfär för att hjälpa till, säger Jessica Lind.

Förutom att hon tar emot kläder och möbler så säljer hon barnkläder där pengarna går till presentkort för mat.

– I förrgår delade jag ut tre presentkort med 200 kronor vardera. Men annars är det största bekymret att få in pengar till just presentkort.

Satsningen riktar sig till de som är i behov av akut hjälp.

Och enligt Jessica Lind handlar det ofta om personer som har ?fallit mellan stolarna och blivit ?utförsäkrade. Dessutom blir det fler och fler asylsökande som behöver hjälp.

– Det är nästan ett heltidsjobb för mig, även om jag inte ser det som ett jobb. Det känns så roligt att hjälpa till, säger hon.

Hemma i huset i Revesjö börjar de insamlade kläderna och möblerna ta mer och mer plats. Därför har hon börjat söka efter en lokal där hon kan ställa av möblerna.

– Det är många som har skänkt bort sängar. Jag tar emot allt och jag hoppas verkligen att det kommer fortsätta att växa. Men det är klart, helst av allt vill jag att det inte ska behövas, säger Jessica Lind.

Hon tror själv att det kommer krävas mycket för att sådana här hjälpinsatser inte ska behövas. Därför blir hennes nästa mål att kontakta företag för sponsring.

– Det byggs på pö om pö. De som har fått hjälp för informationen vidare och det skapar nya ringar på vattnet.

Martin Högqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons