Annons
Nyheter

Hoppas på samverkan

Miljöpartiet och Socialdemokraterna hoppas på en samverkan efter valet.
Skola, vård och omsorg, miljö och jämställdhet är några av de frågor de vill driva gemensamt.
Nyheter • Publicerad 18 september 2010
Johanna Westerlund (MP) och Stefan Carlsson (S) är eniga om mycket, men inte allt. ? När det gäller strandskyddet är vi inte eniga, å andra sidan är vi inte helt eniga inom socialdemokraterna i den frågan heller, säger Stefan Carlsson.
Johanna Westerlund (MP) och Stefan Carlsson (S) är eniga om mycket, men inte allt. ? När det gäller strandskyddet är vi inte eniga, å andra sidan är vi inte helt eniga inom socialdemokraterna i den frågan heller, säger Stefan Carlsson.Foto: Marie Haglund

– Jag ser fram emot att få tillbaka Miljöpartiet i kommunfullmäktige, säger Stefan Carlsson, första namn på Svenljungas kommunlista.

Partierna har enats om att jobba för fler anställda i skolan, förskolan och äldreomsorgen. I det ligger också att kommunanställda ska erbjudas heltid i större utsträckning än nu.

Annons

17 tjänster behövs

– Det behövs ungefär 17 tjänster ytterligare inom skolan och förskolan, säger Stefan Carlsson.

Miljöpartiet har varit borta från kommunpolitiken i Svenljunga ett tag. Nu finns det en lista med tre namn, Johanna Westerlund är toppnamnet.

– Jämställdheten är en viktig fråga i kommunen. Vi vill se till att jämna ut de löneskillnader mellan män och kvinnor som finns nu direkt, inte vänta, säger hon.

Ringar på vattnet

Hon tror att ett jämställt samhälle där kvinnor har möjlighet till heltidsarbete ger andra effekter som ringar på vattnet.

– En högre lön gör att fler kan handla mer medvetet och till exempel köpa mer ekologisk mat, säger Johanna Westerlund.

Satsa på ekologiskt

Partierna är också eniga om att satsa mer på ekologisk och närproducerad mat i de kommunala köken.

– Det handlar om att bestämma sig för vad man vill. Det finns kommuner som har visat att det inte behöver vara ett problem när det gäller upphandlingen, säger Stefan Carlsson.

Annons

För att socialdemokraterna och miljöpartiet ska kunna finansiera sina förslag krävs att det blir ett rege-ringsskifte.

– En rödgrön majoritet skulle ge 12 miljoner mer i stadsbidrag till Svenljunga, säger Stefan Carlsson.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons