Annons
Nyheter

Högsta pris på första försöket

Vinst vid första försöket. Det blev det för Isabella Norrström från Svenljunga som i tisdags körde ett lärlingslopp på Axevalla i Skara.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2008

Skara/Svenljunga. – Jag trodde aldrig att jag skulle vinna och var på väg ut från banan när någon hejdade mig och berättade att jag var snabbast, säger Isabella Norrström.

Hon har gått på Uddetorps naturbruksgymnasium med travinriktning under tre år. Det var Fritz, den träningshäst hon haft under utbildningen, som hon vann loppet med.

Annons

– Det har varit min dröm sedan jag började på skolan att få köra Fritz i mitt första lopp. Nu fick jag göra det och vann till och med.

Fritz är sex år gammal och har enligt Isabella bara blivit bättre och bättre under åren. Det här var hästens andra seger.

Att det blev vinst för ekipaget den här gången tror hon beror på flera faktorer.

– Jag körde en fantastiskt bra häst och fick till ett perfekt lopp. Trots att vi hade ett sämre utgångsläge med start på spår 12 lyckades jag hitta bra vägar fram, säger hon.

Isabella Norrström är hästtjej sedan barnsben men fram till för några år sedan var det ridning som gällde. När hon fick provköra en av sin kusins travhästar blev hon fast.

Just nu befinner hon sig i Skara för sommarjobb hos Håkan K Persson. Där har hon ett antal hästar som hon tränar under hans överinseende.

– Min dröm är att bli professionell kusk och tränare med eget stall, men först behöver jag mycket erfarenhet.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons