Annons
Nyheter

Här är testpanelens omdömen

Nyheter • Publicerad 11 december 2008

Så här tyckte testgruppen i korthet om Holsljungaskolan:

Mysigt med levande ljus, luktar god mat, tyst och lugnt, känner sig välkommen.

Annons

Fantastiskt salladsbord, härligt att det serveras oliver, bra med både kokta och färska grönsaker.

Känns att köttbullarna inte är hemlagade. Är lite mjuka och ”svampiga”.

Potatisen smakade vatten, såsen var smaklös. Såsen kunde piffats till med lite mera kryddor.

Här tillagas varje dag 80 portioner till barnen i förskolan och skolan. Kokerskan jobbar 80 procent.

Så här tyckte testgruppen i korthet om Mogaskolan:

Själva matsalsmiljön är bra, tämligen tyst och lugnt, speciellt om man får plats på ”gräddhyllan”.

Logistiken fram till serveringen fungerar inte. Personalen verkar stressad, inte alls lika glad stämning som i Holsljunga.

Bra att det finns färska grönsaker.

Maten känns som bukfylla. Hade varit bättre med hamburgare än falukorv. Upplägget och maten retar inte aptiten. Känns som snabbmat. Går att äta men inte mer.

Potatismoset känns som pulvermos - både i smaken och i konsistensen. Borde vara mera smakrikt.

Annons

Det stora nya köket och den nyinredda matsalen invigdes i februari i år. Då slogs skolmatköket ihop med de äldres matkök på Klockaregården.

På Mogaskolan lagas varje dag 1 500 portioner. 734 elever och 55 pedagoger äter i matsalen. Resten av portionerna skickas ut till skolan och förskolan i Sexdrega, Landboskolan, förskolorna Bergsäter och Bulleribång och till äldre på Klockaregården och Furubergsgården.

Till Moga är 8,7 tjänster knutna. Två tjänster är vakanta.

På menyn:

Holsljungaskolan: Köttbullar/pannbiffar, potatis, sås, kokt broccoli, salladsbord med bland annat råa morötter, rå blomkål, clementiner, sallad, gurka, oliver och en gräddfilsröra med äpple, vitkål, morötter, ärtor.

Mogaskolan: På menyn: Faluhamburgare – grovt hamburgerbröd med stekta falukorvskivor – potatismos, dressing, grönsallad, bönsallad, morötter, champinjoner, gurka.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons