Annons
Nyheter

Framtiden osäker för Kullaberg

Ännu finns inga besked om Kullabergs framtid. Men ägaren, Daniel Jansson, tror att det finns en sådan.
– Jag har spekulanter.
Nyheter • Publicerad 23 september 2010

Örebroaren Daniel Jansson hoppas hitta en lösning inom ett antal veckor. Men frågan är om tiden redan runnit ut för danspalatset?

Det var i somras som beskedet kom – efter 74 år var Kullaberg på fallrepet. Två dansställen, Kullaberg och Balders hage i Älmhult, var i kris.

Annons

Bolaget bakom Balders hage, JD Conduct, begärdes i konkurs. Och någon ny ägare till ”Smålands största disco” finns inte.

Daniel Jansson står bakom det bolaget. Men när det gäller Kullaberg så är det han personligen som är ägare.

Det var i januari 2007 som Daniel tog över. För 3,5 miljoner kronor lämnade Janne Olsson och Lars-Ove Bäckänger den fastighet som varit en nöjesmötesplats i årtionde efter årtionde.

Men under senare år har marknaden blivit tuffare och antalet danser har skurits ner. Daniel Jansson trodde vid övertagandet ändå på en ljus framtid – ”Kullaberg går att utveckla”.

Och Daniel tror alltså fortfarande på framtida möjligheter. ”Jag räknar med att Kullaberg kommer i gång igen”.

Men månader har gått och vintersäsongen står för dörren. Kan Kullaberg bli ett nöjespalats igen? Och vad ska hända med lokalerna om så inte blir fallet?

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons