Annons
Nyheter

Förstagångsväljarnas stöd räckte inte för S i Svenljunga

– Det här ser inte bra ut, säger Per Andersson.
På socialdemokraternas valvaka i Svenljunga är stämningen dämpad.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010
Socialdemokraterna ser ut att behålla sin ställning lokalt i Svenljunga. Morgan Nilsson, John Edström, Per Andersson, Torsten Lindh Kerstin Jöss-Lindh är bekymrade över siffrorna till riksdagsvalet.
Socialdemokraterna ser ut att behålla sin ställning lokalt i Svenljunga. Morgan Nilsson, John Edström, Per Andersson, Torsten Lindh Kerstin Jöss-Lindh är bekymrade över siffrorna till riksdagsvalet.Foto: Marie Haglund

I den nya partilokalen på Kinnagatan har ett 15-tal socialdemokrater samlats. Trots prognosen på riksplanet finns en försiktig optimism.

– Jag har ringt runt till förstagångsväljare och de har varit väldigt positiva vilket ju känns bra för framtiden, säger Morgan Nilsson.

Annons

Per Andersson säger att han tycker att det har känts positivt i valrörelsen, speciellt på slutet.

– De sista två veckorna har det känts väldigt bra. Förhoppningsvis kan det visa sig i valresultatet.

Flera av partierna har medlemmar som jobbar som valfunktionärer. Hos moderaterna kom valvakan därför igång sent.

– Vi som är här har det bra. Resultatet på riksplanet ser ju väldigt bra ut, vi hoppas öka lokalt också, säger Roger Axelsson.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons