Annons
Nyheter

Förskola byggs för fler barn

Fyra istället för två avdelningar. Så stor ska den nya förskolan vid Landboskolan bli.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

En förändring som också kan bli en bricka i spelet om nya lokaler för komvux.

Kommunstyrelsen föreslår nu att nya Landbo förskola ska ha fyra avdelningar. I våras när projekteringsarbetet sattes igång gällde två avdelningar för runt 40 barn.

Annons

Men mitt i sommaren tog kommunalrådet Eva Johansson (C) ett delegationsbeslut. Ett beslut hon tog själv utan att en nämnd fanns med. I det beslutet beslöts då ut en utökning med ytterligare två avdelningar.

Varför var det så bråttom med detta beslut?

– Upphandlingen var på gång. Och det kan aldrig bli fel med flera barnomsorgsplatser. Behovet finns ju.

Per Andersson (S) i barn- och utbildningsnämnden känner sig överkörd. Nämnden har inte alls fått säga sin mening.

– Maktspråk, tycker han.

Eva Johansson (C) håller inte alls med om detta.

– Jag tog det här beslutet i fullt samförstånd med ordföranden i barn- och utbildningsnämnden. Och det är politisk enighet i den här frågan.

Men hänger inte det nya beslutet ihop med att ni vill flytta förskolan på Bergsäter till denna nya förskola? Och sedan få plats för komvux i lokalerna på Bergsäter ?

– Lokalerna på Bergsäter finns med i diskussionen om nya lokaler till komvux. Men där är inga beslut tagna, understryker Eva Johansson.

På måndag ska kommunstyrelsens arbetsutskott säga sitt om komvux nya lokaler. I tjänstemannaförslaget talas det om ett nybygge vid Mogaskolan.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons