Annons
Nyheter

"Eva Johansson har inte agerat demokratiskt"

En riktig soppa.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2014

Landsbygdspartiets Ionel Barbos och Gösta Johansson riktar stark kritik mot Svenljunga kommuns och kommunalrådet Eva Johanssons (C) agerande under affären om ridhuset.

– Det här har skadat kommunens anseende väldigt mycket, säger Ionel Barbos, ordförande landsbygdspartiet Svenljunga.

Annons

I ledningen för den nystartade Svenljungavdelningen av Landsbygdspartiet sitter flera avhoppande centerpartister. Bland annat Ionel Barbos, en av två ordföranden i landsbygdspartiet, och styrelseledamot Gösta Johansson. Nu riktar de stark kritik mot hur kommunen har skött turerna kring ridanläggningen Ljungaskog. Inte minst mot sin förra partiordförande.

– Eva Johanssons agerande har inte varit demokratiskt, säger Ionel Barbos, som upplever att det inte har funnits utrymme att komma med avvikande åsikter inom Centerpartiet. Affären kring ridanläggningen var droppen som gjorde att han valde att hoppa av partiet.

– Jag kände mig färdig med Centern. I en demokrati är det jätteviktigt att få komma med olika åsikter. Annars blir det en diktatur.

Ionel Barbos och Gösta Johansson kritiserar den planerade försäljningen av anläggningen som senare ledde till bakläxa i förvaltningsrätten.

– Kommunen skulle ha haft en långsiktig plan istället och undersökt vilka alternativ som fanns. Men nu sitter vi med den här soppan.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Tomas Serholt
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons