Annons
Nyheter

Dyr jakt på legionella

Jakten på legionellabakterier kostar kommunen tiotusentals kronor.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2008

Nu får de som haft förekomst av legionella betala för provtagningen i den egna verksamheten.

Legionellabakterier har påträffats på tre platser. Förutom Elmo Leathers bioreningsverk även i kommunens reningsverk samt i en av Svenljunga bostäders fastigheter.

Annons

Det är dock bara Elmo Leather som haft bakterier av elak karaktär. De andra två positiva provsvaren var i små mängder och av en legionellatyp som inte är lika allvarlig. Trots det anser miljö- och byggnämnden att Svenljunga Bostäder och tekniska förvaltningen ska betala för sina egna provtagningar.

Varje enskilt prov kostar 1 000 kronor att analysera och kommunens miljöinspektörer har tagit mellan 60 och 70 prover totalt. En del prover har analyserats mer än en gång och varje ny analys innebär en ny kostnad.

Miljö- och byggnämnden beslutade att den egna förvaltningen får stå för kostnaden av den stora mängd allmänna prover som tagits.

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons