Annons
Nyheter

Dömd för frontalkrock på R 27

En 34-årig boråsare har fällts för vårdslöshet i trafik för att ha orsakat en frontalkrock när han körde om en plogbil vid Kilakorset i vintras.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

Straffet sattes till 30 dagsböter.

Det var en tidig morgon i början av februari som mannen hamnade bakom en plogbil strax efter att han kört igenom rondellen i Kilakorset på riksväg 27.

Annons

Sikten var dålig och väglaget halt på grund av snö och mörker. Men 34-åringen var stressad och bestämde sig för att köra om. Han fick emellertid möte och trots att de båda bilarna bromsade och försökte väja för varandra blev de totalkvaddade vid smällen. Alla inblandade personer klarade sig dock utan personskador.

Borås tingsrätt konstaterar att 34-åringen bar skulden till olyckan eftersom han hade valt att köra om trots att han inte hade fri sikt och därigenom uppträdde vårdslöst.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons