Annons
Nyheter

Deras kulturskola är bäst i Sjuhärad

Snart invigs kulturskolans nya lokaler i Svenljunga. Samtidigt rankas skolan som den bästa i Sjuhärad av lärarförbundet.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2014
Foto: 

Under ett år har kulturskolan renoverats och byggts om. Lokalen byggdes om redan 1982 efter att scouterna tidigare hade haft det som sin samlingsplats - men till den nya invigningen har utrymmet ökat betydligt. Bland annat har personalrummet växt från 10 till 30 kvadratmeter och dramasalen är numera 85 kvadratmeter istället för 25.

–Alla barnen tycker det är så stort, säger kulturskolechefen Anneli Ringdahl-Egbo och fortsätter.

Annons

–Nu känns det helt fantastiskt. Jag får nypa mig i armen för att inse att det är sant. Politikerna har verkligen visat en god vilja, och de kommer få mycket för pengarna. Jag tror de har insett att det finns ett värde i kulturskolan.

Statistiken talar för Svenljunga. I år har kulturskolan hamnat på en 23:e plats av 283 i Sverige och i Sjuhärad placerar de sig på första plats. Lärarförbundets tre kriterier är nettobudgeten, terminsavgiften och antal barn.

–Vi ligger dåligt till med nettobudgeten och när det gäller terminsavgiften så placerar vi oss på en medelnivå. Det är faktiskt tack vare antalet barn som vi är högt upp på listan. Där ligger vi på tolfte plats i Sverige, säger Anneli Ringdahl-Egbo.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Bästa musik- och kulturskolekommun

Ranking i Sjuhärad:

23 – Svenljunga

51 – Borås

68 – Tranemo

168 – Mark

170 – Ulricehamn

211 – Herrljunga

281 – Bollebygd

Martin Högqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons