Annons
Nyheter

Bråk om cykel ledde till misshandel på Mogaskolan – 14-åring skadad

En 15-åring är misstänkt för misshandel efter ett bråk på Mogaskolan i onsdags. Händelsen är polisanmäld.
Nyheter • Publicerad 3 september 2010

Det var efter skolan i onsdags som två pojkar, 14 och 15 år gamla, kom i bråk med varandra. Bråket ska ha handlat om en cykel. Enligt polisanmälan blev 14-åringen tryckt upp mot en vägg av 15-åringen och sedan slagen med knytnävsslag mot tinningen.

Slagen ledde till att han trillade omkull och då fortsatte 15-åringen att sparka honom i magtrakten.

Annons

14-åringens mamma tog med honom till sjukhuset där skadorna dokumenterades. Pojken är svullen i ansiktet, har sår i munnen och har ont i huvudet och en axel.

– Det är verkligen hemskt att sådant här ska behöva hända. Skolan borde kunna vara en fristad för alla, där ska ingen behöva vara rädd, säger 14-åringens mamma.

Det är hon som polisanmält misshandeln. Hon berättar att 14-åringen är uppskakad efter händelsen och inte vågar vara ensam hemma.

Mogaskolans rektor Anna Stenström har pratat med den misstänkte förövaren och han har gett sin version om vad som hände. Hon har också pratat med två personer som ska ha varit vittnen till händelsen.

– Så fort jag fick veta vad som hänt kontaktade jag polisen för att se hur vi kan samarbeta kring det här. Jag har försökt att få en uppfattning om vad som skett men vill inte föregå polisens utredning, säger Anna Stenström.

15-åringen kommer att höras av särskild personal. Socialtjänsten ska medverka och om möjligt även vårdnadshavaren.

– Fall med så här unga brottsutövare är prioriterat. Det ska vara utrett och redovisat inom 90 dagar, säger Ingemar Gustavsson, kommissarie och områdeschef för polisen i Mark och Svenljunga.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons