Annons
Nyheter

Äldreboende sponsras av bank

Mjöbäcks sparbank är beredd att sponsra Toftalyckan med en halv miljon kronor om året. Så vill banken stödja bygdens folk.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2008

– Det handlar om våra kunder, säger Lars-Göran Lind, chef för banken i Överlida.

Han understryker att banken vill engagera sig för att visa att det finns en möjlighet till ett ekonomiskt bidrag. Banken har beslutat att ställa upp med en halv miljon årligen under tre år.

Annons

– Det känns som beslutet om Toftalyckan har tagits väldigt snabbt. Vårt bidrag kan då ge mera utrymme och tid till funderingar över vad som ska göras, tycker Lars-Göran Lind.

I ett brev till kommunen har Mjöbäcks sparbank uttryckt sitt intresse. Och skrivit ned ett lång rad argument för bankens engagemang.Kommunen bör stödja glesbygdens fortlevnad.Arbetstillfällen i bygden bibehålls.Servicen och tryggheten för äldre behålls i bygden.De äldre kan ha sina anhöriga på nära håll.De äldre kan känna tryggheten att kunna flytta till bygdens äldreboende.

Frågan om sponsringen togs upp på senaste mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott. Men där fattades inga beslut. Först ska kommunjuristen utreda kommunens rätt att ta emot sponsring. Så frågan kommer upp på nytt för politiskt beslut.

Under januari och februari kommer kommer politiska beslut att tas om förändringen på Toftalycka. Både i kommunstyrelsen och

Eva Hildebrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons