Annons
Nyheter

24-åring åtalas för stor knarkgömma i Svenljunga

När det knarkpåverkade Svenljungabons lägenhet undersöktes av polisen hittades en stor knarkgömma.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2008

Det började med att polisen stoppade en bil i Svenljunga i slutet av november. Den 24-årige mannen bakom ratten var påtagligt knarkpåverkad och utrustad med kniv, men inte med körkort.

När polisen strax efteråt gjorde en husrannsakan i hans bostad inte så långt därifrån hittades nästan 336 gram amfetamin och ett hundratal narkotikaklassade tabletter, samt 10 milliliter av dopningsmedlet nandrolon. Åklagaren anser att mannen förvarade narkotikan för att sälja den vidare.

Annons

Mannen åtalas följaktligen för bland annat grovt narkotikabrott, dopningsbrott, rattfylleri och olovligt knivinnehav. Han åtalas även för ett annat rattfylleri 1,5 månad tidigare, då han stoppades i Varberg knarkpåverkad och beväpnad med kniv, en batong och en slangbella.

I mannens bostad fanns även flera andra personer som också åtalas i samma veva. En 30-årig smålänning hade drygt 7,5 gram amfetamin samt tre hagepatroner på sig. En 37-årig man från Tranemotrakten åtalas för ringa narkotikabrott eftersom han hade ett kvarts gram amfetamin.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons