Annons
Nyheter

Träskor, snusnäsduk och jeansdomare

Nyheter • Publicerad 4 januari 2008

När jag i maj förra året blev kontaktad av BT med en förfrågan om jag skulle vilja blogga blev jag först lite tveksam och enda anledningen därtill var min osäkerhet inför ny teknik. Jag blev dock lugnad i det avseendet och sedan fick jag också reda på att det hela skulle vara några veckor. Starten var alltså trevande, men nu när jag idag läser SvD:s ledarsida från igår förstår jag att det nog är bra att jag fortsätter att blogga ett tag till.

Jag skrev ju inledningsvis om att bloggen kunde ha demokratisk genomslagskraft och det måste jag säga att den har haft. Väldigt många läser vad som skrivs och t.o.m. i Stockholm kommenteras det. Dock måste jag då det gäller ledarsticket göra ett tillrättaläggande. Maria Abrahamsson, så har jag uppfattat henne, skriver bl.a. att mina bloggar är "ibland intima så till den grad att man helst hade sluppit se dem." Här kan jag väl lämna det rådet att känns mina ord alltför personliga för vissa känsliga människor så skall ni givetvis inte läsa vidare. Ty mina bloggar är nämligen tänkta att vara personliga. Jag vill helt enkelt säga som det är, dvs hur jag uppfattar min omvärld. Ena dagen reflekterar jag över mitt domstolsjobb för att vid annat tillfälle ge kärleksförklaring till min hustru Erika och/eller mina barn. Jag är inte någon domstolsreporter. Det råkar vara så att jag arbetar i domstol, men det - vilket jag också gärna betonar - är ett jobb likt alla andra. Alla är lika viktiga oberoende av jobb eller om man för tillfället är arbetslös. Jag blir glad då domstolssekreterarna säger att de läst bloggen eller att han bland frukten på Willys säger samma sak. S.k. vanligt folk är min eventuella målgrupp. Att jag sedan inte hymlar med att jag är socialdemokrat skulle vara bra dumt eftersom jag sedan väldigt många år är organiserad sosse och vice ordförande i Socialnämnden.

Sedan kan jag väl avslutningsvis få avliva myten om att jag i rättssalen skulle ha uppträtt i träskor ( ledarkommentaren ) och snusnäsduk. Måhända är jag okonventionell även i min klädsel, men längre är jeansdomare har det aldrig sträckt sig.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons