Annons
Nyheter

Trams !

Nyheter • Publicerad 29 mars 2011

Jag vet inte riktigt hur mycket bloggrubriken alltjämt används för att ge uttryck för att något är urbota dumt. Själv tycker jag ordet förmedlar exakt vad det står för och då kommer det denna gång väldigt passande till hands.

Har nämligen kunnat konstatera att nu är inte enbart Håkan Juholt föremål för medias intresse - något han givetvis får finna sig i eller kanske t.o.m. trivs med - utan nu är också hans "kulbo", dvs flickvän, hett villebråd för nyhetshungriga journalister. Och det är här jag skulle vilja klistra på en etikett med de mycket stora bokstäverna T R A M S.

Annons

Vad i all sin dar har Håkans sambo och vad hon har eller inte har gjort för något allmänintresse. I synnerhet tycker jag att det närmast är osmakligt att gräva i det som har hänt för flera år sedan. Om hon nu har gjort något dumt (i detta sammanhang brottsligt) så har hon ju också både fått och tagit sitt straff. Därefter finns det knappast någon anledning att ta fram det igen om nu inte den berörda personen själv önskar det.

Och då är jag alls ingen man som vill mörka olika saker. Tvärtom, skulle jag vilja påstå. Det är oerhört viktigt att så mycket som möjligt förs fram till allmän beskådan. Men någonstans bör det ju sättas en gräns och den ska i detta fallet sättas betydligt tidigare än vad som nu är fallet. En person som inte är offentlig bör inte av media utsättas för detta, som jag själv skulle vilja benämna smutskastning. Vem tjänar egentligen på något sådant. I vart fall inte journalistkåren och inte heller allmänhetens nyhetstörstan.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons