Annons
Nyheter

Tomten bor på Göta i Borås

Nyheter • Publicerad 19 december 2008

Som barn lär vi nog ha frågat många gånger - var bor egentligen den där snälle farbrorn som vi alla kallar Tomten och som har nissar, verkstad, röd kappa, röd luva och ett stort lurvigt vitt skägg? Förmodligen fick vi inget svar. Dock sa nog några vuxna att boplatsen var Nordpolen och andra kanske svarade Finland. Nu kan jag dock som vuxen avslöja att allt det där är rena nys och nonsens. Tomten bor på Göta i Borås och hans namn är Tony (alla ni med fördomar om s.k. y-barn kan helt enkelt slänga er i väggen)

Då det närmar sig Gemensam Jul på Hemgården/Allégården blir det bråda dagar för då gäller det att också tigga ihop en hel del saker. Thomas brukar vara kontaktgubbe på BT och med hans hjälp får vi en hel del tidningar. Kanske ni andra rynkar lite på näsan och tycker att tidningar är väl ingenting. Och kanske är det så för många att de tar det för givet att det alldeles i närheten alltid skall finnas en tidning. Men nu har ju inte alla det på det viset och förra året var tidningarna en fullständig succé och försvann i ett huj. Mikael från Radio 7 har också varit en man som försett oss med grejor att dela ut.

Annons

Detta året har vi dock blivit helt förbluffade. Erika ringde på måfå, Art-Socks, och där svarade en man som jobbade på företaget på Göta. Mannen heter Tony. Då Erika tog sig dit idag kom hon med ryggsäck att lägga eventuella bidrag i. Vad mötte hon? Jo, en man som bar ut låda efter låda att skänka. Tur var det att Erika hade med sig sin väninna Ellinor som också hade bil. Tony fyllde inte bara låda efter låda utan hela bilen - och det är en combi - vilken blev knökafull med grejor. Helt fantastiskt.

Härliga människor finns det lite här och var. Men att Tomten skulle bo på Göta det fick jag reda på först idag. Men bättre sent än aldrig.

Alla vi människobarn bockar, niger och tackar!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons