Annons
Nyheter

Tack alla snälla människor !

Nyheter • Publicerad 2 september 2010

Rubriken låter närmast som ett Farväl till alla läsare, men så är den inte tänkt. I stället får rubriken och den här bloggen bli en hyllning till alla snälla människor som springer omkring i världen och gör den så bra som den nu går att göra.

Väldigt ofta skriver jag här på bloggen om ämnen som är tämligen kontroversiella. Det kan vara i stort sett allt, från smått till stort, allt med mer eller mindre personliga inslag. Och ändå verkar människor oerhört snälla. Ibland kan jag ha tänkt så här att nu blir säkert en hel del läsare stötta i kanten av det jag just framfört, men alls icke. Nu utgår jag emellertid ifrån att BT inte fångar upp eventuella elakheter i ett censureringsfilter.

Annons

Helt nyligen skrev jag om min dumhet, i och för sig delad sådan med Falco G, då det gäller det här med röstning. Och vad hände då? Jo, två ytterst vänliga personer kommenterade min blogg, såsom jag också hade bett om, och vips var min okunnighet läkt. Även om, då jag läste deras välmotiverade svar, jag blev helt varse att min egenetikett som DUM var välbefogad.

Och inte bara här på denna sida möter jag hyggliga och goda människor. Jag tycker jag möter dem överallt. Ofta är de i hissen på jobbet, i rättssalen, kanske på gatan, vid ett politiskt möte, i en undervisningssituation. Överallt finns Ni helt underbara människor. Visst kan det finnas enskilda obehagligheter - jag är inte enögd än - men om vi betänker all vänlighet som vi oftast bemöts med är livet nog så gott att leva. Rätt skönt att ibland tänka i de här banorna.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons