Annons
Nyheter

Ta fajten!

Nyheter • Publicerad 23 september 2010

Min kära hustru är ingen spökskrivare, dvs hon skriver inte mina bloggar. Hon har dock en hel del åsikter och därtill är hon en klippa då det gäller rubriksättning. Vissa ämnen har hon för tillfället förbjudet mig att skriva om och det är "min tjusarlock" (Erika tyckte och tycker min senaste hårklippning var en ren katastrof), vädret (hon tycker att jag har skrivit spaltkilometrar om detta numera uttjatade ämne) samt om valet.

Gossen Ruda, dvs jag själv, låter dock hälsa att han ändå tänker - som ett avslutande eftervalssnack - skriva några rader, högst personliga sådana, om framför allt vårt förhållande till valresultatet. Självklart är, åtminstone i verbala sammanhang, att vi i alla avseenden respekterar vad svenska folket har sagt genom att lägga sin röst på ett visst parti. Ett annat ställningstagande är helt i strid med alla demokratiska principer.

Annons

Snacket om trixande (det ordet tycker jag i sammanhanget är det korrekta) med utskottsplatser känns inte alls bra. Vad håller de etablerade partierna på med. Har ett parti, Sverigedemokraterna, fått tillräckliga platser för att komma in i riksdag och utskott så ska de också sitta där.

Överhuvud taget har jag genom åren många gånger fått från oerhört sansade och välmenande politiker den uppfattningen att Sverigedemokraterna ska tigas ihjäl, mer eller mindre. Jag tycker det är fel. Varför skulle vi inte diskutera med dem. Något annat verkar vara närmast en feg attityd som jag inte ställer upp på. Det får nämligen aldrig gå dit hän att vi på något kulturetablerat vis uppträder odemokratiskrt och närmast föraktfullt mot de personer som just röstat fram detta parti, vars åsikter jag i och för sig har svårt att förstå. Deras väljare är värda att behandlas med respekt precis på samma sätt som alla andra människor. Det är i debatten med dem vi ska ta fajten. Klarar vi inte det blir säkerligen konsekvensen den att Sd nästa val får ytterligare sympatistöd.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons