Annons
Nyheter

Sven Valentino slår till

Nyheter • Publicerad 13 februari 2010

Nu när många skall fira Alla Hjärtans Dag med enormt dyra blominköp (känns utgiften för svår, hitta då på något annat; huvudsaken tror jag att uppmärksamhet visas) far Erika och jag en sväng till Alingsås. Den där lilla staden tycker jag är charmig i sin puttinuttighet. En annan pärla, fast åt andra hållet, är Ulricehamn, även om den senare tätorten till skillnad från Alingsås knappast är känd för sina mysiga fik.

Erika blev tydligen "tagen på sängen" av mitt tidiga morgonförslag. Och det gjorde mig nästan konfunderad. Har jag blivit en tråkmåns som aldrig kommer med förslag. Får nu skärpa till mig en hel del (ett mycket försenat nyårslöfte). Just nu (och nästan alltid annars) har Erika en hel del att göra både med politiken och skolan, men tid för lite samvaro finns det säkert och så tog hon det också. Tack för det. Det är nämligen, som vi alla vet, svårt att bli nobbad.

Annons

"Kanske vi kan hitta något att köpa", föreslog jag. Men då under en kort sekvens såg jag lite av skräcken i Erikas annars så förstående ögon. Hon sa med lite försiktig röst att elräkningarna har börjat ramla in och då förstod jag att eventuella inköp idag bör vara i klar budgetklass om vi skall kunna betala de dyra vinterräkningarna.

Ja, det är bara för Mr Romance att gå ut i förväg (jag är tillbaks hur min far en gång i tiden agerade) och skrapa de där förbaskade bilrutorna. Kanske även värma upp bilen lite. Skall jag nu vara en liten Casanova är det lika bra att köra hela programmet på ett så proffsigt sätt som möjligt. Sedan återstår det att se vilka effekter det kan få (ja,ja - jag skall berätta även om det i en senare blogg).

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons