Annons
Nyheter

Sven - en machoman; vem tipsade??

Nyheter • Publicerad 10 september 2010

För en hel del år sedan bedrevs en kampanj - Tipsa polisen. Inte vet jag hur framgångsrik den var, men nu kan jag konstatera att någon eller några har inte bara tipsat polisen. Denna någon eller några har också läckt till media för idag kunde jag på nätet läsa att de som uppfattar sig som machomän är personer vilka syndar med det här med bilbälte.

Och då kan det väl avslöjas att min fru ständigt och jämt (ibland kan det bli lätt enerverande) påminner mig om två saker då jag sätter mig i bilen, nämligen lampa på samt just bilbältet. Det förra har att göra med att den japanska bilen är direktimporterad från Tyskland och där har man tydligen inte det här med halvljus. Snarare är det nog så i Tyskland att man inte får ha halvljuset på då vi skall ha det. Snacka om rättslikhet inom Unionen.

Annons

Men så kommer den andra påminnelsen och det är det där med bilbältet eller snöret som jag ibland benämner den här säkerhetsanordningen. För visst vet jag att det är bra för allas säkerhet med just säkerhetsbälte, men det händer - jag erkänner - att då jag kryssar omkring i tätorten Borås så glömmer jag helt enkelt bort det där dj...kla snöret. Och tydligen är det personer som själva anser sig som macho som har den här karaktärsbristen.

Då kan jag emellertid säga att så är det inte alls, åtminstone inte i mitt fall. Och väl är det. För begreppet macho har för min del närmast en töntstämpel (har väl svårt att leva upp till det). I stället är det helt enkelt på det viset att jag är så gammal att jag vuxit upp utan krav på just säkerhetsbälte. Och i stället för macho passar ett annat uttryck betydligt bättre in på mig, nämligen att det är svårt att lära gamla hundar sitta. Men nu får jag vara såväl försiktig som duktigt vovve ty skickliga poliser ska bli riktigt nitiska i det här avseendet och inte vill jag väl betala böter för en bilbältesförseelse. I så fall - shame on me.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons