Annons
Nyheter

Super Mario Juholt

Nyheter • Publicerad 28 april 2011

Många i Borås vet nog redan att socialdemokraternas tämligen nyvalde ledare Håkan Juholt under gårdagen var på besök i Knallestaden. Främsta anledning - om man får tro honom själv - var att se till att valtemperaturen skulle stiga några grader i det snart åstundande och alltjämt tämligen anonyma Regionvalet. Och jag tror faktiskt att Håkan är ett bra vallokomotiv, inte bara för sossarna själva utan också för att människor i gemen ska finna det mödan värt att utnyttja denna oerhört viktiga demokratiska rättighet som rösträtten innebär.

På kvällen var Håkan - som enligt sig själv är betydligt mer lik Super Mario än Leif Loket Olsson - på Högskolan och inför en månghövdad publik (en av de stora salarna var fullsatt) pratade han lite löst om än det ena än det andra allt från konkreta frågor till högtflygande visioner. I och för sig hindrade mitt eget arbete mig från att delta, men jag har av en vän fått mig lite löst återberättat vad som sas.

Annons

Blir då Håkan en bra ledare för de alltjämt luttrade socialdemokratiska sympatisörerna. Måhända är jag helt fel person att svara på den frågan och därtill är det förmdoligen för tidigt att trosvisst leverera något svar. Men ändå får vi alla en känsla av någon eller något som berör oss. Och det där första intrycket brukar vara nog så viktigt.

Och jag tror faktiskt att Håkan blir en bra ledare. Han har nämligen såväl en folklig som massmedial framtoning som känns helt o.k. Håkan lägger sig vinn om att snacka så att människor förstår honom och det han talar om och hur viktigt är inte det. Han kan kanske bidra till att öka intresset för politik och då inskränker jag mig på intet sätt till socialdemokraisk sådan. Och en sådan injektion skulle vara inte bara välbehövlig utan också i Super Mario-klass.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons