Annons
Nyheter

Snacka om puls med göteborgare i stan

Nyheter • Publicerad 22 september 2010

Vanligtvis då jag på eftermiddagen/kvällen med buss återvänder till Borås efter en dag i Götet brukar det vara oerhört lugnt runt Resecentrum. Ibland får jag känslan av att allt stannat upp, nästan inte finns längre. Det är då tur att jag inte är lättskrämd. Och så idag var det fullständigt tvärtom.

Busschauffören som tog mig till Knallestaden var redan han lite hetsig i sin körning. Inte vet jag anledningen, men han var kanske bara lätt irriterad över situationen att sitta där bakom stora bussratten.

Annons

På ingång till just Resecentrum fanns bärgningsbil, en stor lastbil, polis och någon stackare som i sin tämligen nya bil fått en ordentlig buckla i plåten på en a långsidan. En kvinnlig polis skrev för allt vad hon var värd. När jag sedan tittade lite åt vänster i bussens färdriktning fanns det där fyra (ja, faktiskt fyra) polisbussar fyllda med poliser vilka verkade beredda på vad vet jag.

Jag hade just lämnat bussen då jag hörde människor vråla. Först då förstod jag att det skulle bli match ikväll på Arenan. Elfsborg ska möta Göteborg, kanske något av en rival. Hoppas verkligen inte att alla poliser ska behövas för att sköta ordningen vid den tillställningen.

Sakta vandrade jag hemåt och kunde då se en buss strax under motorvägen. Förmodligen hade den fått något motorfel för en person från Veolia var där som assistans. Dock blev snabbt annalkande fordonsförare tydligen oerhört irriterade över bussens placering, något som tog sig det uttrycket att signalhornens ljud hördes vida omkring.

Och slutligen signalerade även en stor lastbil på ett stackars passagerarfordon vars förare tydligen inte reagerat tillräckligt snabbt då rött blev till grönt sken i korsningen. Och även jag blev lite skrämd. Undrar jag hur denna annars så lugna kväll ska sluta.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons