Annons
Nyheter

Skolfoton - en jävig betraktelse

Nyheter • Publicerad 6 september 2010

Det är lika bra att säga det från början. Varje gång jag har sett hemkomna fotografier från skolan har jag blivit lätt irriterad. I mitt inre är det någon liten gubbe/gumma som högljutt ropat "inte nu igen". Och med det synsättet blir det givetvis lätt att ta ställning MOT en massa påprackade fotografier som jag inte alls bett om. Det är kanske just där problemet (för mig) ligger, nämligen att någon erbjuder sina tjänster - fotografering - och det helt utan att i förväg konsultera mig eller övriga familjen.

Sedan är det oerhört lätt att hamna i en tvångssituation. Ingen eller extremt få personer vill göra sina barn ledsna och vill de då ha fotona har förälder/föräldrar närmast inget val. Och här snackar vi inte om några gratistjänster.

Annons

Jag tycker det är oerhört bra att en diskussion har initierats. Nu har jag enbart en utav kanske många olika åsikter, men för många föräldrar kan denna kostnad te sig nog så besvärande. Och då blir situationen än värre.

Till detta kommer märkliga ersättningsregler då det gäller att beställa kort. En del vill kanske ha enbart något individuellt foto, andra en gruppbild. Det var svårt att räkna ut det hela och sedan skulle saker och ting skickas fram och tillbaks med det besvär som följer med något sådant. Och därtill tror jag att det blev nästan lika billigt - även om det inte var billigt - att beställa samtliga foton jämfört med något eller några enstaka.

Tur att diskussionen har kommit igång, för det som tidigare har varit har långt ifrån varit till allas belåtenhet.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons