Annons
Nyheter

Skitsnack; inget annat

Nyheter • Publicerad 9 september 2010

På något sätt - mer och mer för varje år - retar det mig allt det här som jag benämner skitsnack. Min definition av detta är då människor använder sig av ord och uttryck som är helt innehållslösa eftersom vi inte får någon definition av vad som konkret menas med dessa flitig använda abstraktioner eller hur vi når den målsättning som beskrivs så vackert.

I valtider är det närmast legio att använda sig av detta språkbruk. Det förekommer i alla politiska läger, oberoende av färg. För mig är det helt obegripligt och därtill blir jag smått störd över att partierna behandlar oss väljare som om vi närmast skulle befinna oss bakom flötet. Härvidlag tycker jag det är mycket bra att Socialdemokraterna - eventuellt också andra partier - i Borås försökt konkretisera debatten genom att tala om vad de tänker åstadkomma om de får möjlighet att bestämma. På det viset sätts en konkret agenda som sedan kan bedömas av väljarna.

Annons

Och där satt jag på dagens strakt försenade buss och läste Dagens samhälle. Denna informativa lilla tidning som står för mycken nyttig information. Även om jag måhända anade det fanns det artiklar om hur vissa kommuner - om ej något radikalt kommer att inträffa - närmast är dömda att gå under. Och under dödsdansen kostar det därtill en massa pengar att hålla sig vid liv.

Detta är fruktansvärt sorgligt. Själv har jag dock inte gjort något nämnvärt för att ändra på situationen. Min familj och jag har inte flyttat till något glesbygd över vars existens hänger en skarpslipad bila. Men jag kan här och var läsa att Centerpartiet med sitt agrara förflutet i sin politiska kampanj vill att hela Sverige skall leva. Tro tusan det; det vill även jag. Men nu har Centern haft regeringsmakten i fyra år och vad har då hänt. Jo, floskler och än mer floskler. Sluta förlöjliga oss väljare.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons