Annons
Nyheter

Skiter Ni i det ?

Nyheter • Publicerad 30 september 2010

Nu kommer ytterligare avslöjanden i den härvan som började som mutmisstankar. Hur det ligger till med just dessa vet jag inte riktigt, men det som nu kommit fram tgör mig nästan mer upprörd, nämligen att chefer försöker tysta sin personal. Vad är det här för fasoner. Skiter Ni i det befintliga regelverket?

Vi i Sverige har som alla vet en långtgående yttrande- och meddelarfrihet. Detta ska vi givetvis vara stolta över och värna till nästan vilket pris som helst. Och vad händer nu; jo, här i Göteborg (som annars gärna vill tala om den goda Göteborgsandan) finns det uppenbarligen inom Stadens förvaltning personer som på olika sätt vill tysta sin personal. Det är ju för fanken inte riktigt klokt och därtill oerhört korkat.

Annons

Om saker och ting görs fel ska det rättas till. Skulle man inte kunna göra detta inom den organisation eller förvaltning inom vilken man arbetar så finns ju för personalen nästan bara den möjligheten att ta problemet/problemen utanför organisationen och då kontakta media. Vad jag nu säger gäller framför allt den offentliga sektorn.

Jag är glad över att vi då har en grävande journalistkår som tar sig an personer som har att berätta om missförhållanden. Genom att lyfta fram dessa i ljuset har vi nämligen alla möjlighet att rätta till det som har gått fel. Självklart är det synd att det inte tidigare har kunnat korrigerats och det inom organisationen, men har det visat sig omöjligt vill jag ge mycket beröm till de modiga som vågar "läcka"

"Long live the whistleblower!"

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons