Annons
Nyheter

Skit i vädret - gå och rösta ändå!

Nyheter • Publicerad 18 september 2010

Jag vill vara ute i god tid, riktigt god tid. På egen personlighet passar detta alls inte in eftersom jag vanligtvis är ute i sista eller allra sista minuten, men nu gäller inte detta mig utan det gäller dig, dvs DU som ännu inte röstat.

Vi kunde alla idag höra eller läsa om att flera personer i samband med valet (vilket samband med just det svenska) i Afghanistan fått sätta livet till. Nu vet jag inte om det var personer som enbart röstade eller om de var valfunktionärer. Och vilken betydelse har det i så fall. Mord på som jag bedömer helt oskyldiga människor är lika vedervärdigt när och var det nu än tyvärr inträffar.

Annons

Men vad jag vill säga är att det är så oerhört viktigt att vi gör vår röst hörd. Nu kommer många av Er, alltför många enligt min åsikt, att lägga sin röst på partier som jag inte direkt sympatiserar med. Men det gör inget. Nu är det nämligen något större än just det partiegoistiska. Nu gäller det att fortsätta att levandegöra demokratin. Ju fler som röstar desto mer levande är nämligen folkstyret som sådant. Det är Du med din röst som legitimerar hela uppbyggnaden.

Och om nu människor t.o.m. är beredda att offra sitt och sina liv för denna demokratiska rättighet så får Du bara inte av ren egen bekvämlighet skylla på trötthet, bakfylla eller dåligt väder. Inga ursäktar är tillåtna - det är bara att masa sig till vallokalen och göra det som vi alla bör och skall göra, nämligen RÖSTA.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons