Annons
Nyheter

Skägg - vad säger Du?

Nyheter • Publicerad 27 oktober 2010

Synpunkter finns i massor då det gäller mäns utseende. I detta sammanhang avstår jag alltså från att kommentera skäggiga damen. Och jag skulle inte bli förvånad om skägget är en åsiktsdelare på det sättet att vissa kvinnor anser skäggiga (det är kanske något annat än att bära skägg) män vara attraktiva sådana, medan övriga kvinnor hyser den motsatta uppfattningen.

Själv kom jag att tänka på det här då jag idag på morgonen korsade Drottningtorget här i centrala Göteborg. Mot mig kom en man med ett stort som jag bedömde som intellektuellt skägg och varför jag tyckte så vet jag inte riktigt, men det var då jag började tänka på det här med hårbeklädnad i just ansiktet.

Annons

Under mina juridikstudier hade jag - om möjligt - fler konstiga idéer än vad jag hyser idag. Till en av dessa kan nog räknas att jag liksom slog vad med mig själv att jag inte skulle raka mig innan studieerna var till ända. Så blev det också och än idag är jag förundrad över att jag inte - åtminstone mot slutet av studietiden - fick extraknäcka som tomte. Kanske färgen på skägget inte var den rätta.

Själv har jag nog uppfattningen att skägg bärs företrädesvis av personer som har skrivbordsjobb. Min betraktelse begränsar sig då till Sverige. Kan det kanske finnas något intellektuellt över skägg just som jag tänkte i morse på Drottningtorget. Sedan tycker jag nog också att skägg - jag talar om ordentlig utväxt och inte två dygns stubb - oftast har med den offentliga sektorn att göra, typ kommunanställd lärare eller någon statlig utredare någonstans.

Ja, mina fördomar enbart flödar. Det är nog en sådan dag idag.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons