Annons
Nyheter

SJUK - var god dö!!!

Nyheter • Publicerad 9 december 2008

Alla har vi väl någon gång kommit i kontakt med TAXI - var god dröj och med en liten omskrivning kan uttrycket även användas för vissa av stadens vårdcentraler. Vad är det egentligen för idiotiskt system? Vem eller vilka står bakom det? Träd fram och gör ett försök att försvara det som jag uppfattar som ren idioti.

Idag var Linnea trött på att då och då få uppblossande utslag kring munnen. Naturligt hade då varit att gå till den vårdcentral som man p.g.a. folkbokföringsadress är knuten till. Men ack nej. I stället måste man ringa innan. Själv försökte jag en gång att gå direkt till vårdcentralen, men det blev omedelbar backning. Den då otrevliga människan i luckan - vanligtvis är man vid besöket lite sjuk och krasslig och därmed nedsatt - förvisade mig till utsidan av byggnaden för att därifrån ringa in de sista metrarna. Då jag förklarade att jag inte brukar mobiltelefon blev jag uppmanad att gå hem och ringa därifrån. Med svansen mellan benen släntrade jag hem och då jag därifrån 10 minuter senare kom fram fanns det inga fler tider och så hade varit fallet alltsedan flera timmar. Tablå.

Annons

Erika ringde och ringde idag för Linneas skull. Till slut kom hon fram till den telefonsvarare som senare vid viss angiven tid skall ringa upp. Telefonberoendet är m.a.o. totalt. När sedan någon behagar ringa upp, ja, då är det inte säkert att patienten får någon tid och dessutom måste patienten ta erbjuden tid och alls ingen annan dag.

Eller ta Alfred. Han hade kraftigt näsblod några gånger och ville få det hela undersökt. Då han väl fick en tid, ja, då kunde han inte få komma, ty från medicinskt håll kunde inget göras om inte näsblodet var i ett akut skede. Och hur fungerar då systemet. Ett akut skeende som varar en hel dag. Och vi som pendlar måste tydligen ta semester en hel dag för att tillfredsställa detta erbarmliga system.

Jag - och många med mig - vill ha en fungerande offentlig sjukvård. Annars lämnas givetvis fältet öppet för enbart privata aktörer och vilka skulle tjäna på ett sådant system. I vart fall inte sjuka och fattiga. Hoppas att denna min ilska kan höras till Mark för att där kanske kunna bidra till att lasarettet får vara kvar.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons