Annons
Nyheter

Saras blogg

Nyheter • Publicerad 14 februari 2010

"Du har skrivit om så många andra, men jag har aldrig blivit omnämnd", sa Sara häromdagen. Självklart var det ett yttande mest på skämt, men här kommer ändå din blogg Sara. Och visst är Du värd den, inte minst med tanke på att Du hedrat en av mina hamstrar, nämligen Macho, macho man med att få vara hedersgäst på ditt egna bröllop. Denna hedersblogg är därför såväl från Macho som från mig.

En del notarier har bestämda åsikter om vad de vill göra och kanske framför allt vad de inte vill göra. Sara, Du har därvidlag varit mycket bestämd då det gäller vad Du efter notarietiden ville syssla med. Ett tag kändes det nästan som om det enbart fanns en typ av anställning i ditt huvud och det var att bli åklagare. Snacka om att vara målmedveten. Ibland blir jag lite orolig då jag hör uttalanden av det slaget - tänk om det inte går som man vill -, men i ditt fall, Sara, var jag aldrig riktigt orolig. Du var så fast besluten att bli åklagare att jag tror inget eller ingen skulle ha kunnat hindra dig. Och nu vet vi ju också hur det gick. Du blev plötsligt antagen hos åklagarmyndigheten och skall vid pass en vecka börja i huset som ligger alldeles intill tingsrättens nybygge.

Annons

Jag är nog inte den rätte (eller är jag det, måhända) att uttala mig om dig som blivande åklagare. Men jag tror jag gör det ändå. Sara, Du kommer att bli en utmärkt åklagare. Om det är jag helt övertygad. Fast hade Du valt en annan karriärinriktning hade den säkerligen också gått bra. Du har nämligen det där djävlar anamma i dig som bidrar till att det i arbetslivet vanligtvis går bra. Det är kanske generna från Älmhult som ger dig en extra kick framåt här i livet.

Och in i det sista arbetar Du tillsammans med mig. Vi har ju påbörjat ett mål som nu skall fortsätta i det nya (undrar just hur länge det kommer att kallas nya) huset ytterligare två dagar. Sedan blir det att gå personalingången ut från tingsrätten för att därefter ta samma ingång till myndigheten bredvid. I första hand är Du att gratulera och därefter åklagarmyndigheten. För oss att förlora dig är det beklagligt, men säkerligen kommer vi att ses vid en förhandling och då Du Sara, då skall Du få det hett om båda öronen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons