Annons
Nyheter

Säg Berlusconi - det räcker

Nyheter • Publicerad 15 februari 2011

I vissa tider och på vissa platser kan det inträffa saker och ting vilka närmast verkar ofattbara för alla oss andra som måhända befinner oss i samma tid, men på annan plats. Vanligtvis behövs det stora avstånd, i vart fall kulturella för att fullständiga bilden.

Och här kommer nog Italiens ledare lämpligen in, även om avståndet till Italien känns för kort, en fejkat solbränd man som åldersmässigt borde ha gjort sitt för länge sedan om vi lägger en realistisk syn på det hela. Men måhända har han och måhända även Italien som nation lämnat verkligheten bakom sig. Det tycks mig tyvärr förhålla sig på det viset.

Annons

Berlusconi med sina otaliga s.k. /kvinno/affärer bakom sig verkar vara en överlevare av ofattbara mått. Eller kan det vara på det viset att Italien sett till att han överlevt. Om jag säger på det viset får jag nog exkludera väldigt många italienska kvinnor vilka i Berlusconi enbart ser en kvinnoföraktande mansgris och med svenska mansögon är jag beredd att fullständigt hålla med dessa kvinnor. Berlusconi har i hela sitt agerande varit en kort sagt olämplig figur, inte minst att leda ett helt land.

Men nu kanske antalet livlinor är slut för denne Berlusconi som givetvis ser sig som helt oskyldig och närmast vill se sig själv som en av många mycket missförstådda män. Därtill är han snar att lägga politiska aspekter på det hela. Som den reaktionäre person han nu är blir det som nu håller på att hända en vänsterkonspiration och till den av honom påstådda vänstern får läggas inte bara rättsväsendet utan också alla andra som hyser andra åsikter om Berlusconi än de han själv för fram.

Förhoppningsvis blir det nu rättegång mot honom. Herr Berlusconi anklagas nämligen för att ha köpt sex av en minderårig (under 18 år), något som - till skillnad från sexköp av icke underåriga - är kriminaliserat i landet, som exporterat såväl pasta som pizza.

Min personliga uppfattning är att Italien allt sedan lång tid tillbaka förtjänar en ledare som inte bär namnet Berlusconi.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons