Annons
Nyheter

Så dj...kla viktigt !

Nyheter • Publicerad 8 september 2010

Kunde för någon dag sedan (eller var det igår) läsa på textTV att två personer hade blivit anhållna i samband med granskningen av den kommunala Göteborgsaffär som Uppdrag Granskning synade lite närmare. Redan härav kan vi kanske dra den slutsatsen att reporterteamet var inte ute i ogjort väder, om nu någon skulle tro något sådant. Självklart görs inte heller sådana här "tillslag" om inte programmakarna har mycket på fötterna.

I gårdagens Radio 7 och i dagens BT kunde och kan vi läsa om markaffärer som Borås Stad har om inte gjort så i vart fall planerat att göra. Anklagelser flyger i luften och en del påstår säkert att nu i dessa tider görs det politik av det hela. Men är det då inte politik. För visst sitter väl kommunalråd där av just politiska skäl. Den övriga delen är förvaltningsrättslig och ska inte vara politiskt färgad, även om jag nog vågar påstå att långa majoritetsstyren tenderar att spilla över på tjänstemannasidan.

Annons

Det är lite svårt att förstå vad som egentligen har hänt, åtminstone för mig. Och det är kanske där problemet ligger. Enligt mitt sätt att se på saker och ting går allting som är så att säga "just" mycket enkelt att förklara. Men då det finns lite turer än hit än dit så blir det hela betydligt krångligare. Och det får inte vara krångligt i den offentliga sektorn. Vi som jobbar inom den sitter på skattebetalarnas mandat och vi skall alltid kunna redogöra för exakt vad vi gjort och varför. Därtill har vi regler som säger att det är vår skyldighet.

Alltså - låt nu inte det som hänt i Göteborg flytta sex mil österut till Borås. Det om något skulle vara en skandal.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons