Annons
Nyheter

Ragnhild och Johan - Ni är Alingsås

Nyheter • Publicerad 13 februari 2010

Och så åkte vi iväg, Erika och jag. Inte vet jag om man får säga det på det här viset - men Gu´ vad skönt det är att vara barnfri. Definitionsmässigt är det enbart Alfred här hemma som alltjämt är barn, men på något sätt förblir personer som man sett växa upp "barn" på ett något märkligt vis. Förhoppningsvis fortsätter jag dock inte behandla dem som om de skulle alltjämt vara barn. Annat förtjänar de då de blir äldre.

Hur som helst åkte Erika och jag iväg. Vi struntade i frukosten och med kurrande magar angjorde vi Alingsås. Det blev den härliga butiken i förening med fik på Drottninggatan ungefär i höjd med butiken Balders hage, som senare också skulle få ett besök av oss. Där vi satt med fastslagsbulle (Erika) och ansjovismacka (jag) kom sig Erika för att ringa till vännerna Ragnhild och Johan. Erika har känt dem ett bra tag och jag har känt dem närmast oförskämt länge. Inte på det viset att vi träffas ständigt och jämnt, men Ragnhild och Johan hör till de där supertrevliga människorna som gör att jag alltid känner mig välkommen.

Annons

Denna gången var inget undantag, även om de båda våldgästade snart skulle ge sig iväg på egna upptåg. Hemma hos Ragnhild och Johan tror jag alla känner sig välkomna. Det är varmt i huset, varmt i alla avseenden. Det finns i luften där inne någon odefinierbar TOLERANS som gör att även tungbröstade har lätt att andas. Det är rogivande och underbart skönt att det finns människor av det här slaget. Utan att slå på den alltför stora trumman bidrar Ragnhild och Johan till att allt känns betydligt varmare än vad termometern egentligen visar.

Tack skall ni ha. För Erika och mig är och förblir ni detsamma som mysiga Alingsås. Även om vi i staden även hann med en hel del annat. Vi fick en gratisrundvandring i kyrkans modernistiska tillbyggnad med guidning av en ytterst trevlig man som säkerligen i alla avseenden har sett ljuset. Och från kyrkan till Mammon var det denna gång inte ett särskilt långt steg. Erövringen därvidlag bestod av en dörrmatta förfärdigad av cykelslangar. Kul idé, som nu också blev förverkligad på det viset att den ligger innanför köksdörren.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons