Annons
Nyheter

Pinocchio - en karriärist eller NYÅRSBLOGGEN

Nyheter • Publicerad 31 december 2008

Läste i BT i en intervju med Stadens starke man Ulrik Nilsson att han såg Borås tidigare stora samtalsämne, Pinocchio, som en man som "vill uppåt och vill förkovra sig". Ja, där ser man. Jag som trodde att sagofiguren stod för sanningen eller snarare att det inte skall löna sig att ljuga och att lögnaren på något sätt - kanske en växande näsa - straffas för sina osanningar.

Annars är jag lite förvånad över dels vilket rabalder statyn medförde dels att den tidigare ofta hetsiga debatten helt tystnade då Pinocchio väl var på plats, men det kanske är på det viset i vårt samhälle. Först blir det ett helvetes liv och därefter då alla vräkt ur sig allting inträder lugnet. Det är kanske t.o.m. bra att vi reagerar så, bra för det egna psyket.

Annons

Min och övriga familjens syn på Pinocchio är enbart positiv. Kul figur helt enkelt. Roligt hade det också varit om THS-studenter till annat år hade sytt lite kläder till den lille-store krabaten. Varför inte en lämplig tomteluva eller något annat. Fantasin enbart kan sätta gränser.

Vad gäller Knallen och statyn av gårdfarihandlaren är det en helt annan karaktär. Och inte blir jag särskilt glad över den. Knallen framstår för en utomstående mest som en surgubbe som gick omkring och lurade på redan fattiga människor småsaker som de alls inte behövde och vilka gjorde dem ännu fattigare. Något glamoröst därvidlag har jag svårt att skönja. Men så är jag ju också skåning.

Så här under årets sista timmar är det klädsamt att TACKA alla trogna bloggläsare. Jag hoppas att ni har fått ett och annat skratt samt kanske någon gång också något tänkvärt. Och inför nästa år har jag faktiskt två nyårslöften (ni är de första att få reda på dem), dels att fortsätta blogga dels att jag skall undvika hissen och i stället använda trapporna. Ni vet det där med den underbara kroppen.

GOTT SLUT och GOTT NYTT ÅR !!!!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons