Annons
Nyheter

Påskträd med fjädrar

Nyheter • Publicerad 26 mars 2010

Såg på nätet en härlig bild av en stor lastbil på väg till Torget med ett än större påskträd pyntat med fjädrar i nästan alla tänkbara och otänkbara glada färger. Mer behövdes inte för att jag skulle bli "happy" och känna det där med vår. Själv har jag varit oerhört sen med vårt eget privata träd. Så här förhåller det sig nämligen.

För rätt många år sedan (läs minst 20) lät jag bygga en större altan i direkt anslutning till en köksutgång vilken jag ockaså lät färdigställa. Oerhört smidigt att direkt från köket ta ut mat till altanen för att sitta där och njuta. Framför allt på morgonen eftersom hela konstruktionen vätter mot öster. I samband med altanbygget lät jag spara ett gammalt päronträd vilket intill huset fick ingå i altankomplexet.

Annons

Varje år till jul sätter jag (vanligtvis är Alfred också med på ett hörn) upp glada julgranskulor i trädet. Måhända bör kulorna benämnas päronkulor. I år har det dock varit ett närmast ogörligt problem att få ned de här kulorna. Igår, då jag kände mig som tröttast, fick jag dock tummen ur. Varenda kula lyckades jag ta ned. Två fick jag dock offra, för de hade snott in sig i grenverket på sådant sätt att de gick bara inte att få loss dem där jag stod och vinglade på höga stegen.

Och nu i helgen skall fjädrarna upp. Snacka om att julen varar väl till påska. Inte trodde jag väl att även jag (min gode morfar, den token, lät ju inomhusgranen vara framme till dess påsken infann sig) skulle leva upp till det omkvädet.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons