Annons
Nyheter

Ni behandlar oss som boskap, ev. värre

Nyheter • Publicerad 14 september 2010

Jag har alls inget emot boskap. En del av dem är jag dock rädd för. Det är allt. Men den här gången vill jag använda beteckningen boskap på ungefär samma sätt som man i andra sammanhang talar om lortgrisar även om vissa påstår att svinen är renliga.

Jag vet också att jag åtminstone i detta fall kan betraktas som tjatig. Och det är jag kanske, men så länge Västtrafik behandlar oss resenärer på det sätt som företaget gång på gång gör så kommer jag att fortsätta att påpeka det jag uppfattar som något närmast otroligt.

Annons

Som vanligt var det idag dags för avfärd med buss 100 till Göteborg. Som vanligt var det tänkt att avfärd skulle äga rum kl 07.02. Nu är jag inte direkt ensam, utan vid min sida finns ett myckert stort antal resenärer. Detta är inget nytt för vare sig trafikföretaget eller för oss pendlare. Det kommer en "vanlig" buss från lasarettet. Den bussen är vid ankomst redan drygt halvfull med passagerare. Alltså får inte många av oss plats i just den bussen.

Regelmässsigt kommer därför också en Extrabuss. Så har det varit under lång tid, men nu skall vi behandlas riktigt illa. Det kommer överhuvud taget ingen extrabuss. Och det är långt ifrån första gången detta händer. Efter ett tag dyker det dock upp den buss som är tänkt att avgå kl 07.15. Som små skållade råttor springer vi fram till bussen som vid ankomsten är drygt halvfull. Och självfallet fick inte alla väntande passagerare plats på den. Endast de som springer som de omnämnda små råttorna (idag kom jag att tillhöra just den kategorin).

Alltså - kom inte och skyll på bristande planering, sjukdomar eller något annat. Det håller inte. Enbart bortförklaringar av sämsta slag. Sämre företag är svårt att tänka sig. Och om det eventuellt skulle finnas något sådant bör det i anständighetens namn omedelbart likvideras, dvs läggas ned.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons