Annons
Nyheter

Nasse med Choklad

Nyheter • Publicerad 15 februari 2008

Då jag igår just hade skrivit om mer eller mindre löjliga excesser vad gäller Alla Hjärtans Dag fick min fru vid besök i blomsteraffären allt bekräftat; om möjligt än värre än vad jag hade nämnt. Förvirringen bland ovana och hjälpsökande män var större än någonsin tidigare. Därtill var priserna satte på sådant sätt att vilken man som helst ( var vi alla ni kvinnor ? ) lätt skulle kunna svimma. Eller vad sägs om buketter där priset per ros var 75 kr ?

Jag hoppas att inköpen inte knäckte hushållsbudgeten, ty då rosorna vissnat och plånboken gapar tom känns det nästan som ett obehagligt gräl är i antågande. Varför köpte Du nu så dyra blommor när vi skulle göra det och det - känns nästan om berättigade frågor i det sammanhanget.

Annons

Å andra sidan kan det väl vara roligt med lite uppvaktning så där mitt i trista februari. Vad jag vill säga är dock att låt inte uppvaktningen vara inbokad av kommersiella krafter och det enbart vid något eller några enstaka tillfällen. Hitta på något av egen fantasi. Ibland - måste jag tillstå - är jag riktigt dålig på det också, men då har jag en hustru som inte gör det där som annars är vanligt, nämligen kommer med förebråelser. Varför kom du inte ihåg; Är jag inte viktig längre; Struntar du i osv.

Erika är dock aldrig på det viset, tack och lov. Hon gör det hela på ett mycket mer intelligent sätt och påminde mig givetvis igår att någon överraskning som idag skulle inte vara fel och själv hade hon verkligen försökt och även lyckats.

När jag gick till sängs; vad stod på nattduksbordet ? Jo, en underbar liten ask med hemmagjord choklad från ett konditori i närheten och på min huvudkudde i sängen låg mjukisdjuret Nasse. Jag sov så lugnt och fint tillsammans med choklad och Nasse. Tack, älskling.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons