Annons
Nyheter

Nakenbad med åskådare

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2008

Den senaste veckan har det bara varit vi baddjävlar som letat oss ned till stranden för att därefter omedelbart kasta oss i vattnet. Även om jag talar för måhända döva öron så rekommenderar jag även "normala" badare att ta sig ett dopp. Det är t.ex. underbart lugnt på stranden vilket innebär att det är fullständigt rent. Därtill - och givetvis viktigast - är vattnet fantastiskt mjukt och ljummet. Skulle du mot förmodan ändå tycka det är kallt blir du belönad efter badet. Då känns allting osannolikt skööönt.

Igår kväll regnade det småspik på kvällskvisten. Senare på kvällen blev spiken betydligt större och kraftigare. Min vana trogen gick jag ned till den lilla badplatsen alldeles intill f.d. Lyckornas båtvarv. Att jag var helt ensam är måhända överflödigt att nämna.

Annons

Om det skulle finnas något obehagligt med bad är det att ta på ett par våta, för att inte säga genomsura badbyxor. Det är både lite besvärligt och otrevligt på alla sätt och vis. Igår var en sådan dag efter att badshortsen hade hängt på strecket hela dagen. Jag tänkte - jag skiter i det där med badbyxorna. Det får bli hudkostymen mot det härliga vattnet.

När jag sedan legat där och plaskat ett tag var det dags att stranda. Vill ju inte vara i för länge, ty i bästa fall kan ju någon eller några sakna mig då mörkret börjar dra in över landskapet. Jag får då en liten konstig känsla av att några stirrar på mig då jag är på väg upp. I och för sig hade det väl inte gjort särskilt mycket, men ändå. Och vem eller vilka tillhör då dessa ögon? Jo två vuxna rådjur och deras, antar jag, två små kid. Är det inte ungefär på det viset som vi föreställer oss Paradiset?

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons