Annons
Nyheter

Mötesplats IKEA

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2010

Erika och jag har just haft en helg på Lyckorna. Lördagen var kall, men sedan blev det betydligt ljummare utomhus. Nu är alla trädgårdsmöblerna intagna, varför Tomten (se tidigare blogg) inte längre har någonstans att sitta, Men det behövs ju knappast för han har redan välkomnats till butiker och varuhus.

På väg hem körde vi in till IKEA. Jag har nästan aldrig sett så många parkerade bilar på en och samma gång. Det var närmast ogörligt att få en plats. Till slut ordnade sig även detta och det kändes som det svåraste momentet redan var avklarat. Senare skulle det dock visa sig betydligt värre att hitta bilen efter handlingen.

Annons

Väl där inne i stugvärmen fanns närmast miljarder med människor. Varifrån kommer alla? Har varenda kotte bestämt träff med tjocka släkten just på IKEA Bäckebol. Det märkliga är att själv tycker jag att jag känner (till utseendet) en hel massa människor, men vanligtvis träffar jag ingen av dem på IKEA. Handlar de inte där? Eller varför.

Idag var dock ett undantag. Vi träffade José med flickvän och slängde lite käft med honom. Både Erika och jag kunde snabbt konstatera att han blivit än bättre på svenska än vad han var för några år sedan då vi senast träffade honom. Vi tittade på det mesta och på människor som handlade som om deras behov var enormt och att det skulle tillfredsställas just där just idag.

Själv köpte vi en hel del förvaringsboxar och jag fick nästan känslan av att Erika och jag just flyttat samman och att vi nu började inreda vårt första gemensamma hem. Nu är det ju inte alls på det viset, men inköpen bidrog nog till att jag kände som jag gjorde.

Vi överlevde dock och själv kunde jag konstatera att även om antalet besökare var enormt gick det hur snabbt som helst då vi kom fram till och därefter passerade kassan. Vad helst man nu tycker om detta gigantiska varuhus så är personalen alltid trevlig, tillmötesgående och ytterst effektiv. Detta kanske är en klart bidragande orsak till att så många personer verkar stämma träff på just IKEA.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons