Annons
Nyheter

Min hustru - ett hygientroll ?!?!

Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

Snabbt när du minst anar det finns det en brummande tingest ( dammsugare ) alldeles i närheten. Du förstår bara inte varifrån den kom. Oerhört effektivt suger den upp alla små kaksmulor och eventuella dammråttor och sedan försvinner monstret in i något mörkt utrymme. Lugnet återkommer och du förstår egentligen inte vad som egentligen har hänt, men förbaskat rent är det.

Du öppnar ett köksskåp. Ett hygientroll har varit framme. Det betyder att allt är oerhört rent, det blänker som en reklam för något tyskt rengöringsmedel och nästan allt finns i burkar av diverse storlekar. Det är inte alls Sova med fienden-ordning, utan snarare det där trevliga konceptet att allt har just sin bestämda plats, gärna i en burk med både ålder och patina.

Annons

Så ungefär kan jag i kärleksfulla ord och termer beskriva min hustrus förhållande till både smuts och ordning. Det är alls icke någon bacillskräck som driver henne utan snarare, tror jag, att det är trevligt både att göra rent och uppnå resultat. Hon har under arbetet s.k. tänketid. Tro nu inte att jag är den där äckliga mansgrisen som kommenderar hit och dit eller den där soffliggaren som gör absolut ingenting. Det är fel. I och för sig är jag en hel del borta, men när jag väl är i hemmets tämligen lugna vrå försöker jag verkligen, men måste dock medge att jag är oftast för långsam.

Nyårslöften har jag inte avgett, men kanske nu så här i efterhand kunde i vart fall ett vara på sin plats. Jag måste arbeta på min snabbhet. Under 2008 skall jag, ta mig fan, bli först att komma fram till det där lilla rengöringsmonstret i garderoben. Jag skall ta kommandot. Med beslutsamhet skall jag i ena handen ha en dammsugarslang och i den andra en dammtrasa. Det känns redan nu som en utmaning och en liten, men ack så viktig demokratisk markering. Inte bara min hustru skall få stoltsera med titeln HYGIENTROLL, även jag skall under 2008 erövra den åtråvärda titeln; så det så.

Avslutningsvis ett litet ord till B-O Gavne, en av mina bloggkommentatorer. Jag har haft semester några dagar och har därför inte kunnat skriva till dig. Post till min arbetsplats kan jag inte överföra till min hemadress.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons