Annons
Nyheter

Mer orättvisa och mer otrygghet

Nyheter • Publicerad 5 september 2010

Jag tror att jag skall starta ett helt nytt parti. Det partiet skall ändra på allt som tidigare varit. Nu i dagarna och några veckor framåt tvingas jag - i likhet med mina medmänniskor - genomlida dessa valslogans av total nonsenskaraktär. Och då jag använder det sistnämna ordet menar jag att de använda begreppen säger alls inget. De är helt tomma och innehållslösa och ändå står de där på fullaste allvar som om de representerade den högsta av sanningar.

Kom att tänka på det här idag då Erika och jag åkte omkring i Uddevalla. Där som här och på alla andra ställen finns nu hundratals amatörmässiga affischer med småleende politiker som lovar t.ex. mer rättvisa och större trygghet.

Annons

Vem eller vilka vill inte ha det. Jag har tidigare - nu skall jag ju dock starta upp orättvise- och otrygghetspartiet - aldrig sett någon eller några gå till val på det som jag nu i ren oppositionslusta skall sätta igång med. Vad jag menar är att de här extremt allmänt hållna ord och begreppen är meningslösa om de inte får en konkretisering. Och de får de tydligen aldrig, åtminstone inte i en svensk valrörelse 2010.

Den småflinande politikern som talar om rättvisa och trygghet kanske menar något helt annat än vad jag avser med begreppen. Och redan där gör det meningslösa entré. Och sedan är det ju av största vikt att tala om för väljarna hur man tänker nå de mål som just rättvisa och trygghet står för. Det hjälper ta mig fan inte att bara uttala floskler. Begreppen blir inte bättre av det. Och förhoppningsvis låter sig ingen luras i valmanskåren.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons